Het verhaal van Marc Riemens, Head of Sales Roompot Projects

Saman Groep | Roompot Projects | Roompot Water Village | Zonnepanelen | Warmtepomp

Momenteel krijgt vakantieresort Roompot Water Village in Kamperland steeds verder vorm. Het vakantieresort wordt aangelegd zonder gasaansluiting. De Saman Groep verzorgt diverse duurzame installaties, zodat de gasten comfortabel genieten van hun verblijf. Marc Riemens, Head of Sales Roompot Projects, vertelt over dit project:

Volledig duurzaam vakantieresort

“We merken dat de markt klaar is voor een volledig duurzaam vakantieresort. Zowel investeerders als huurders hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid en het milieu. Daarom is het belangrijk dat wij toekomstgericht denken, zonder dat dit ten koste gaat van het rendement voor de investeerders.”, aldus Riemens. Inmiddels is ruim 70% van de objecten op Roompot Water Village verkocht. Het vakantieresort in Kamperland verwacht vanaf de start van het zomerseizoen 2019 de eerste gasten.

Saman Groep | Roompot Projects | Roompot Water Village | Zonnepanelen | Warmtepomp

Een team van professionals

Voor de duurzame energievoorziening werkt Roompot Projects samen met de Saman Groep. “Gezien de omvang van onze vakantieparken zochten wij een grote, solide partij met aantoonbare kennis op het gebied van duurzame energieopwekking en verwarming. De Saman Groep kan ons enerzijds zoveel mogelijk ondersteunen in het ontwikkelproces. Anderzijds zijn ze ook een betrouwbare partner in de exploitatie van de vakantiewoningen.” Roompot Projects is erg tevreden over de samenwerking. “Onze ervaringen met de Saman Groep zijn tot op heden zeer goed. Er staat een team van professionals voor ons klaar dat uitstekend op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame oplossingen.”

Zonnepanelen en warmtepompen

Na een intensief ontwikkelproces kwamen beide partijen tot de conclusie dat het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen de beste oplossing bood. “Door middel van de warmtepompen kunnen de gasten genieten van warm tapwater en een comfortabel binnenklimaat. Daarnaast worden de Lodges voorzien van vier zonnepanelen en de Villa’s van zes zonnepanelen. Kopers kunnen dit naar wens uitbreiden naar 12, 18 of 22 zonnepanelen. Op deze manier wordt er zelf duurzame stroom opgewekt.”, geeft Riemens aan.

Saman Groep | Roompot Projects | Roompot Water Village | Zonnepanelen | Warmtepomp

Zeer tevreden over de resultaten

De keuze voor de warmtepompen had voorafgaand wel wat voeten in de aarde volgens Riemens: “De grootste zorg bij de kopers was het geluid die een warmtepomp mogelijk zou produceren. Er deden allerlei negatieve verhalen de ronde. Daardoor waren mensen soms wat terughoudend. Inmiddels is de eerste warmtepomp geplaatst en goed getest. We zijn zeer tevreden over de resultaten. De warmtepomp reageert snel op de warmtevraag. Daarnaast is deze voorzien van een koelfunctie. Op advies van de Saman Groep is de buitenunit van de warmtepomp voorzien van een kap. Hierdoor reduceert het geluid sterk. Ook met het jaarlijks onderhoud van de warmtepomp is rekening gehouden. De kap is erop gemaakt om regelmatig te worden losgehaald.”

Saman Groep | Roompot Projects | Roompot Water Village | Zonnepanelen | Warmtepomp

Verduurzaming verder doorontwikkelen

Met Roompot Water Village is het startschot gegeven om de verduurzaming op alle nieuwe vakantieparken nog verder door te ontwikkelen. “Roompot Projects vindt het milieu en haar omgeving belangrijk. Wij zien het als een uitdaging om de balans te vinden tussen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en de bereidwilligheid vanuit de markt om hier in te investeren. Voor onze klanten betekent duurzaamheid een waardevaste investering met zo min mogelijk onderhoudskosten. Waar mogelijk bouwen we de vakantiewoningen met duurzame materialen en hoge isolatiewaarden. Zo willen we de CO2-uitstoot zo veel mogelijk reduceren. Bij objecten die het toelaten, bieden we tevens de mogelijkheid om groene energie op te wekken met zonnepanelen.”, sluit Riemens af.