Het verhaal van Dhr. De Pooter uit Hoek

Dhr. De Pooter uit Hoek

Uw woning energiezuinig verwarmen en direct de gasrekening verlagen? Een hybride warmtepomp is dé nieuwste mogelijkheid in energiebesparing. Het is een combinatie van een warmtepomp en een cv-ketel. Familie De Pooter uit Hoek ervaart inmiddels de voordelen ervan.

“De warmtepomp brengt de toegezegde hoeveelheid energie op, en nog wel meer. Het gasverbruik is echt flink verminderd. Goed voor de portemonnee dus, maar ook voor het milieu. De CO2-uitstoot is behoorlijk lager”, is Simon de Pooter enthousiast over de door Saman Groep geïnstalleerde hybride warmtepomp.

“De warmtepomp brengt de toegezegde hoeveelheid energie op, en nog wel meer”

Eerder schafte familie De Pooter al zonnepanelen aan bij Saman. “Zowel economisch als qua milieu zijn die ook zeer gunstig. Vanaf dag 1 dat ze geplaatst zijn, gaat de stroomrekening al omlaag.” Naast zonnepanelen had het gezin uit Hoek ook destijds al interesse in een warmtepomp. “Twee derde van de energierekening betreft immers gas.” Maar van aanschaf kwam het destijds niet. De Pooter: “Saman adviseerde ons te wachten, omdat er nog allerlei ontwikkelingen gaande waren. Met het deskundige advies van Saman waren wij volledig op de hoogte van de stand van zaken.”

Inmiddels draait de warmtepomp – door de zonnepanelen voorzien van elektriciteit – nu een half jaar tot tevredenheid. En niet alleen vanwege de lagere gasrekening. De Pooter: “De warmte van de warmtepomp is constanter dan die van de cv-ketel en daarom veel comfortabeler.”