Het verhaal van 768 zonnepanelen voor Agrarisch bedrijf Dalebout in Noordgouwe

768 zonnepanelen voor Agrarisch bedrijf Dalebout 5

Het zonnepanelen-project van Agrarisch bedrijf Dalebout in Noordgouwe is afgerond, op de daken van twee schuren van dit mooie agrarische bedrijf werden 768 panelen gelegd.

Dhr. Dalebout: “de reden waarom ik ben gaan nadenken over zonnepanelen is dat in “het nieuwe-activiteiten-besluit-open-teelten” is geregeld dat vanaf een bepaald energieverbruik gemeenten besparende investeringen af mogen gaan dwingen. Binnen ons bedrijf zijn wij hier vrij ver mee, ik noem dan als voorbeeld de LED verlichting en frequentie regelaars de we op de grootste ventilatoren hebben laten plaatsen. In het verlengde van deze investeringen ligt ook de investering in zonnepanelen. We hebben ons daarom goed laten voorlichten over de SDE subsidie die geldt voor de zakelijke aankoop van zonnepanelen en na alles goed te hebben doorgenomen konden we concluderen dat we met deze subsidie een goede balans hadden tussen verduurzaming, het milieu, de investering en de opbrengst.

768 zonnepanelen voor Agrarisch bedrijf Dalebout    768 zonnepanelen voor Agrarisch bedrijf Dalebout 1

768 zonnepanelen voor Agrarisch bedrijf Dalebout 4   768 zonnepanelen voor Agrarisch bedrijf Dalebout 3

“Ik moet zeggen dat de ploeg met monteurs die de panelen heeft gemonteerd en heeft aangesloten erg enthousiast was en netjes werkte. Alle lof hiervoor! Nu is het voorlopig afwachten of de verwachte opbrengsten gehaald kunnen worden. Maar, met de  zonneschijn die we nu hebben, kunnen we wellicht al een voorsprong nemen!”, aldus dhr. Dalebout.