10 augustus 2023

De onzichtbare resultaten van een HappyDrops

Wanneer je kiest voor een HappyDrops waterbehandelaar zul je diverse effecten meteen merken. Denk bijvoorbeeld aan de kalkaanslag in je waterkoker en het gemak waarmee je kringen van opgedroogd vocht verwijdert. Maar, naast de zichtbare effecten heeft HappyDrops misschien nog wel meer onzichtbare effecten. In deze blog onthullen we de onzichtbare effecten voor je.

Levensduur van jouw apparaten

Bijna iedere woning is voorzien van een wasmachine, vaatwasser of koffiemachine. Al deze apparaten werken met water en een verwarmingselement. Wanneer dit water kalkhoudend is, krijgen deze apparaten na verloop van tijd last van kalkaanslag. Met name kalkaanslag in de bewegende onderdelen kan de levensduur van deze onderdelen aanzienlijk verkorten. Ook kalkaanslag rondom de verwarmingselementen zorgt ervoor dat het opwarmen van het water langer duurt en meer energie kost dan dit zou kosten zonder kalkaanslag.

Kalkaanslag in een Quooker of andere kokendwaterkraan

Heb jij een Quooker of andere kokendwaterkraan in de keuken? Dat is gemakkelijk bij het koken en zetten van een kopje thee. Maar wist je dat het boilervat van een dergelijke kraan na verloop van tijd vol met kalkaanslag zit? Het is zelfs zoveel kalkaanslag dat het niet gek is dat je na een aantal jaar een liter minder capaciteit hebt in je boilervat. Onderstaande afbeelding spreekt voor zich. Hier zie je goed op hoe groot de hoeveelheid kalkaanslag werkelijk is in het boilervat van een Quooker.

Kalkaanslag in ieder type boilervat

Deze kalkophoping vindt natuurlijk niet alleen plaats in het boilervat van een Quooker, maar in ieder type boilervat. Denk aan een close-in boiler, maar bijvoorbeeld ook het boilervat van jouw all-electric warmtepomp. Niet alleen heb je na verloop van jaren minder liters warm water in het boilervat, ook het opwarmen van het water duurt aanzienlijk langer door de kalkaanslag aan het verwarmingselement.

Wat als ik al jarenlang kalkaanslag in mijn apparaten heb?

Ben je bang dat een waterbehandelaar alleen effect heeft wanneer je nieuwe apparaten koopt? Geen zorgen! Ook als je al jarenlang kalkaanslag hebt opgebouwd, zorgt de HappyDrops waterbehandelaar ervoor dat dit langzaam oplost. Na verloop van tijd verdwijnt dus ook oude kalkaanslag uit jouw apparaten!