Een cv-ketel huren is een prima alternatief voor het kopen van een cv-ketel. Het huren van een cv-ketel is aantrekkelijk als je niet direct een groot bedrag uit wil geven. Moet jouw cv-ketel vervangen worden, of is deze erg onzuinig, maar heb je momenteel niet de middelen beschikbaar om dit te doen? Je huurt een cv-ketel voor een vast bedrag per maand en geniet zo snel van een nieuwe cv-ketel, zonder zelf te investeren.

Voordelen van het huren van een cv-ketel

 • Je hebt geen grote uitgaven
 • Geen onvoorziene kosten; service en onderhoud zit in de huurprijs
 • Super flexibel. Ook als jij je huis verkoopt denken wij mee
 • Je bespaart op je stookkosten. Nieuwe cv-ketels zijn namelijk tot wel 15% zuiniger
 • Hybrid ready, onze verhuur cv-ketels zijn ook uit te breiden met een hybride warmtepomp

Cv-ketel huren kosten

Je betaalt een vast bedrag per maand voor het huren van een cv-ketel. Je kan bij ons verschillende cv-ketels huren, passend bij jouw situatie. De meest gekozen cv-ketel is de Intergas HRE-A CW4. Je huurt deze ketel al vanaf € 38,- per maand, inclusief plaatsing, service en onderhoud. Heb jij een klein huishouden? Dan is de Intergas HRE-A CW3 de beste optie. Heb je een grotere energiebehoefte? Dan is de Intergas HRE-A CW5 jouw beste keuze.

Onze pakketten

Zuinige cv-ketels

We begrijpen dat de huidige energieprijzen de vraag naar zuininge cv-ketels verhoogd. Wij hebben standaard in ons assortiment enkel HR-ketels. De letters HR staan voor hoger rendement. De HR-ketel heeft een hoger rendement door zijn retourwater te voorverwarmen met de uitgestoten rookgassen.  Door deze functie is het mogelijk om een rendement van boven de 100% te realiseren, je gebruikt je energie namelijk meerdere keren.

CW-waarde van een cv-ketel

Een cv-ketel heeft een CW-waarde. Dit staat voor Comfortklasse Warmwater. Deze waarde geeft aan hoeveel warm water de ketel per minuut kan leveren. Hoe hoger de cw-waarde, hoe meer capaciteit de ketel kan leveren.

CW3 cv-ketels
Deze ketels leveren minimaal 6 liter per minuut van 60 graden of 10L per minuut van 40 graden.

CW4 cv-ketels
Deze ketels leveren minimaal 7,5L per minuut van 60 graden of 12,5L per minuut van 40 graden.

CW5 cv-ketels
Deze ketels leveren minimaal 9L per minuut van 60 graden of 15L per minuut van 40 graden.

hybride cv ketel huren

Vanaf 2026 is het verplicht om jouw bestaande cv-ketel te vervangen door (minimaal) een hybride warmtepomp. Gelukkig betekent dit niet dat jouw cv-ketel vervangen momenteel een slechte keuze is. Alle cv-ketels in ons assortiment zijn hybrid ready, hierdoor is het mogelijk om de cv-ketel op een later moment uit te breiden met een hybride add-on. Je maakt van jouw cv-ketel dus een hybride warmtepomp. Momenteel is het nog niet mogelijk om deze te huren, maar wij werken hier wel aan! Huur je nu dus een nieuwe cv-ketel, dan kan je deze tijdens jouw huurperiode altijd uitbreiden met een hybride warmtepomp. Zo geniet je nu al van een besparing en straks nog veel meer!

zo werkt huren

Vraag jouw offerte aan!

 • Hidden
 • Uw gegevens

 • Hidden
 • Wij installeren in postcodegebieden 2600, 2900 t/m 3399 en 4200 t/m 5100. Levering DHZ in heel Nederland.
 • Ervaart u problemen?

  Mail dan naar [email protected]
 • Hidden

  Onzichtbare velden

Antwoord op de veelgestelde vragen
Wat zit inbegrepen in de huur?

Wij bieden een all-in huur. Je bent dus volledig gedekt voor jouw cv-ketel, de installatie, de service en het onderhoud. We gaan hierbij wel uit van normaal gebruik van de cv-ketel conform de bestemming van het product.

Hoe lang loopt een contract?

De looptijd van de huurovereenkomst is 12 jaar.

Wat als ik tussentijd ga verhuizen?

Ga je verhuizen? Dan zijn er twee mogelijkheden: je kan het huurcontract mee verkopen met de woning. De nieuwe bewoners nemen het contract dan over. Je kan ook de cv-ketel overkopen tegen een marktconforme prijs. Je kan de cv-ketel dan met jouw woning mee verkopen.

Wat als ik van het gas af moet?

Wij zijn totaalinstallateur en kunnen je daar ook mee helpen! Wil jij over enkele jaren overstappen op een hybride warmtepomp? Dan denken wij graag met je mee.

Kan ik het huurcontract tussentijds opzeggen?

Het is mogelijk om de cv-ketel tijdens de huurperiode over te nemen tegen een marktconforme prijs. Je kan deze prijs op elk moment bij ons opvragen.

Wat gebeurt er aan het einde van het huurcontract?

Na de huurperiode bieden wij verschillende mogelijkheden. Je kunt de cv-ketel voor een marktconforme prijs overkopen, of wij komen de cv-ketel demonteren. We bieden jou uiteraard ook een nieuwe cv-ketel aan, zodat je nooit in de kou komt te zitten.

Duurzaam Duurzaam Duurzaam