Tot 30 april 2023 profiteer je van € 50 korting op een HappyDrops!

 • Past op vrijwel elke waterleiding
 • Kalkmineralen verliezen de plakkracht
 • Draagt positief bij aan bijvoorbeeld eczeem
 • Past bijna altijd dankzij de compacte afmetingen
 • Minder kosten voor energie en schoonmaakmiddelen
 • Gezonde mineralen in het drinkwater blijven behouden
Bestel direct

Zo werkt het

 1. De HappyDrops voegt natuurlijke fosfaat mineralen toe.
 2. De kalkmineralen blijven in het water, maar verliezen hun plakkracht.
 3. Je hebt geen last meer van vastzittende kalkaanslag.
 4. Jouw apparaten genieten van een langer leven en jij hoeft veel minder hard te poetsen.
 5. Vervang periodiek de doseerunit.

HAPPYDROPS WATERONTHARDER KOPEN

Overweeg jij een HappyDrops waterontharder in Zeeland, Brabant of Zuid-Holland te kopen? De Saman Groep biedt jou de beste prijs voor jouw waterontharder. Wist je dat de HappyDrops een kleine waterontharder is? Daarom past deze bijna altijd.

Ook werkt de installatie zonder afvoer en zonder zout, de waterontharder heeft een filter. Dit filter is gevuld met parels. Deze parels lossen op in het water, daarom heb je geen stroom nodig.

HappyDrops heeft geen jaarlijks onderhoud nodig, je moet alleen periodiek het filter vervangen. Hoeveel water jij verbruikt in huis bepaalt hoe vaak je het filter moet vervangen. Bij een jaarlijkse hoeveelheid water van 100 m3 heb je één nieuwe doseerunit nodig per drie jaar.

WATERONTHARDER PRIJS

Wat kost een waterontharder? De waterontharder koop je voor een goede prijs, je koopt jouw HappyDrops inclusief installatie voor € 945. Dankzij een HappyDrops gaan jouw huishoudelijke apparaten langer mee. Bovendien bespaar je geld aan bijvoorbeeld shampoo en schoonmaakmiddelen per jaar.

Met HappyDrops heb je nog wel hard water, maar hecht de kalk niet meer. Wil je kalk uit het water? Dan is een Delta waterontharder een betere optie. Hiermee heb je echt zacht water.

NIET GOED? GELD TERUG!

Je kunt de HappyDrops waterontharder kopen, qua prijs is dit een aantrekkelijk apparaat. Wij begrijpen dat je sceptisch bent over een waterontharder. Daarom hanteren wij een proefperiode.

Ben je binnen vier weken niet overtuigd van het systeem? Dan kun je het (laten) demonteren en terugsturen. Je ontvangt dat het aankoopbedrag, exclusief montagekosten, retour.

ERVARINGEN HAPPYDROPS

We horen wisselende verhalen wanneer het aankomt op de ervaring met waterontharders. Je hoort regelmatig verhalen over verschillende type waterontharders bijvoorbeeld een waterontharder met magneet. Voor magneet ontharders is echter geen wetenschappelijk bewijs.

De Saman Groep verkoopt geen magnetische waterontharders en ook geen elektronische waterontharders. In principe is HappyDrops een keramische waterontharder. Er komt namelijk geen afvoer of stroom aan te pas.

De HappyDrops is wel wetenschappelijk bewezen. Ook hebben wij over de HappyDrops waterontharder reviews van onze klanten, ook uit jouw regio. Je leest ze op de volgende link.

WAT MAG JE VERWACHTEN VAN EEN HAPPYDROPS?

Een HappyDrops waterontharder zorgt er niet voor dat je nooit meer hoeft te poetsen. Wel zorgt het ervoor dat de kalkaanslag niet meer goed hecht. Hierdoor veeg je de kalk er zo af.

Ook heeft de installatie veel onzichtbare resultaten. Het is bijvoorbeeld erg goed voor het behoud van jouw wasmachine en vaatwasser. Maar ook een boilervat houdt veel langer de originele inhoud wanneer kalk geen kans krijgt om zich te hechten in het boilervat. Tot slot kun je ook af met minder schoonmaakmiddelen en minder shampoo.

De meest gestelde vragen over HappyDrops
HappyDrops: Aan welke kwaliteitskeurmerken voldoet de HappyDrops?

De HappyDropsHome voldoet aan de hoogste veiligheid- en betrouwbaarheidsstrandaarden en is beoordeeld door Nederlandse en Internationaal erkende toezichthoudende instituten.
Waterbehandeling

 • Siliphos® is geschikt voor de behandeling van drinkwater volgens de Europese norm EC-Standard® EN 1208 en Nederlandse norm NEN-EN 1208*.
 • Siliphos® voldoet aan de adviezen van de FAO/WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) voor levensmiddelen supplementen (Rapport 7 & rapport 19).
 • Siliphos® is door de Amerikaanse NSF (National Sanitation Foundation) getest en gecertificeerd volgens de internationale NSF/ANSI Standaard 60.
 • JECFA is een internationaal wetenschappelijk expertcomité dat gezamenlijk wordt beheerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en de Wereld gezondheidsorganisatie(WHO). Drinkwaterbehandeling met Siliphos® voldoet aan de adviezen van de JECFA.
  Systeem
 • Het HappyDropssysteem is door de NSF getest en gecertificeerd volgens de internationale NSF/ANSI Standaard 42.
 • De BonfixEA terugstroombeveiliger is ontwikkeld conform EC-Standard® EN 1717 en Nederlandse norm NEN-EN 1717.

Bonfix fittingen en afsluitkraan met geïntegreerde terugstroombeveiliging zijn voorzien van een KIWA kwaliteitskeurmerk.

* Het volledige NEN-EN 1208 rapport kan door iedereen worden aangekocht via NEN of is ter inzage beschikbaar op kantoorlocatie van HappyDrops. Het rapport is niet te downloaden vanaf deze website in verband met licentie restricties.

HappyDrops: Heeft de HappyDrops invloed op de waterdruk?

De minimale waterdruk die u nodig hebt is 1,5 bar, maar meestal staat deze ingesteld op 2,5 bar bij de hoofdmeter. Iedere verlening van de waterleiding of extra systeem waar het water doorheen stroom, zorgt voor een vermindering van de waterdruk. Kunt u dan met een HappyDrops niet meer normaal douchen? Nee. Het drukverlies van de HappyDrops is namelijk minimaal. Dat komt omdat het systeem oorspronkelijk is ontworpen voor de industrie, waardoor de systemen in korte tijd grote hoeveelheden water moeten kunnen verwerken.

De HappyDrops kan 56 liter per minuut verwerken. Ter vergelijking: een douchekop gebruik 8 tot 10 liter water per minuut. Een stortdouche kan tot wel 30 liter water per minuut verbruiken. Maar liefst 95% van de Nederlandse huishoudens heeft een watermeter van het drinkwaterbedrijf met een maximale stroomcapaciteit van 25 liter per minuut. Daardoor zal de HappyDrops home niet vaak op volle capaciteit worden getest.

Bij de HappyDrops installeren we altijd een EA keerklep, om te voorkomen dat er behandelt water terug de leiding in stroomt. Samen komt het drukverlies bij 25 liter per minuut uit op 0,2 bar.

HappyDrops: Heeft de HappyDrops ook een EA terugstroombeveiliging?

Tijdens de installatie van de HappyDrops installeren we standaard een type EA terugstroombeveiliging. Veiligheid en betrouwbaarheid staan namelijk voorop. De terugstroombeveiliging van de HappyDrops systemen voldoet aan de wettelijke kwaliteitseisen voor drinkwaterbehandeling. Door de beveiliger kan drinkwater uit de HappyDrops niet terugstromen op het waterleidingnet.

HappyDrops: Hoe moet ik de HappyDrops onderhouden?

De HappyDrops is vrijwel onderhoudsvrij. Het enige wat u moet doen, is periodiek de doseerunit (laten) vervangen.

De doseerunit van de HappyDrops bestaat uit Siliphos® bolletjes die langzaam oplossen in het water. De snelheid waarmee dit gebeurd is afhankelijk van de watertemperatuur, volumestroom en waterhardheid. Gemiddeld genomen kunt u het volgende schema aanhouden:

Huishouden Jaarlijks waterverbruik Duur tot vervanging doseerunit
1-2 personen < 100 m3 36 mnd
3-4 personen 100-175 m3 24 mnd
5-6 personen 175-250 m3 18 mnd
Grootverbruikers > 250 m3 12 mnd


Onderhoudscontract

U sluit een onderhoudscontract af en onze monteurs vervangen bij u thuis de doseerunit. Wij nemen periodiek contact met u op voor een afspraak op basis van het door u opgegeven waterverbruik. U ontvangt de factuur van de doseerunit en de montage ervan a € 229 (prijspeil 2021) na montage. U sluit dit contract eenvoudig af via onze website.

Leveringscontract

U ontvangt op basis van het opgegeven waterverbruik periodiek van de Saman Groep een doseerunit middels een leveringscontract, maar vervangt deze zelf. U ontvangt na levering van de doseerunit de factuur van € 159,- + € 6,95 verzendkosten (prijspeil 2021). U sluit dit contract eenvoudig af via onze website.

Zelf bestellen

U bestelt de doseerunit zelf via samangroep.nl/happydrops en vervangt deze vervolgens zelf. Op onze website vertellen we u stap voor stap hoe u de doseerunit zelf vervangt.

HappyDrops: Hoe werkt de HappyDrops

De HappyDrops is een waterbehandelaar dat gebruik maakt van het gepatenteerde Siliphos® doseersysteem. Daardoor verliezen de kalkmineralen calcium en magnesium hun hechtingskracht. Bestaande kalkaanslag wordt opgelost en er krijgt geen nieuwe kalkaanslag geen kans meer.
Meer weten? Bekijk de video:

HappyDrops: Is de HappyDrops wel goed voor mijn gezondheid?

Fosfaat/fosfor is een mineraal dat aanwezig is in elke cel van het lichaam. Niet voor niets heeft fosfor een aantal belangrijke functies. Denk hierbij aan het zorgen voor een goede energievoorziening, samen met calcium voor stevige botten en tanden, en als bouwsteen in enzymen.

Te veel fosfaat in het bloed hangt samen met een hoger risico op verkalking van de aderen en daarmee het optreden van hart- en vaatziekten. Echter, een te grote inname van fosfor kan met een normale voeding bij een normale gezondheid niet voorkomen. Een teveel kan wel ontstaan wanneer bijvoorbeeld de nieren niet goed werken.

Gemiddeld krijgt u dagelijks 3.800 milligram fosfaat binnen via uw voeding. Met de HappyDrops krijgt u maximaal 4 milligram fosfaat extra binnen. En dan gaan we ervan uit dat u twee liter kraanwater per dag drinkt. Ter vergelijking: in een glas cola zit 50 milligram fosfaat en in een glas halfvolle melk maar liefst 140 milligram. De fosfaattoevoeging door HappyDrops is dus zeer beperkt en verwaarloosbaar.

HappyDrops: Is een HappyDrops duurzaam?

De SamanGroep wil duurzaam en comfortabel wonen, leven en werken voor iedereen bereikbaar maken. Een HappyDrops zorgt voor comfort en is duurzaam:

 • Een HappyDrops heeft een hoog gebruiksgemak en is vrijwel onderhoudsvrij. Het enige wat u hoeft te doen is iedere één tot twee jaar de doseerunit te vervangen.
 • De HappyDrops gebruikt geen spoelwater, loost geen pekelwater in het riool en werkt zonder stroom.
 • Uw cv-ketel, boiler en wasmachine gaan vaak kapot doordat verwarmingselementen zijn aangetast door kalk. Met de HappyDrops is dat verleden tijd.
 • Doordat er geen kalkaanslag meer in uw elektrische waterinstallaties hecht, is er minder energie nodig om het water op te warmen. Gezien 60% van het water dat u in huis verbruikt eerst wordt opgewarmd, levert dat een behoorlijke besparing op.
 • Door kalk in water werken wasmiddel, shampoo en schoonmaakmiddelen minder goed. Doordat met de HappyDrops de kalkmineralen niet meer kunnen hechten, heeft u de helft minder zeep en wasmiddelen nodig.

Kalkmineralen met HappyDrops plakken niet meer vast zoals kalkaanslag. De losse kalkmineralen kunnen nooit meer opstapelen en zijn eenvoudig te verwijderen doordat ze oplossen in water. Met een vochtige doek kunt u eventuele watervlekken daardoor eenvoudig verwijderen.

HappyDrops: Kan er bacteriegroei optreden in de HappyDrops?

Alles kan, maar de kans op schadelijke bacteriegroei in de HappyDrops is even klein als in een normaal leidingnetwerk. Net als iedere andere stof, bevat drinkwater kleine hoeveelheden bacteriën. De meeste daarvan zijn over het algemeen niet schadelijk. Hoewel schadelijke bacteriën kunnen voorkomen in leidingwater, zijn de hoeveelheid meestal zo gering dat ze geen gevaar vormen voor de gezondheid. Er ontstaat pas een probleem zodra deze zich gaan vermenigvuldigen. Dat gebeurt voornamelijk in stilstaand water bij temperaturen boven de 30°C.

De HappyDrops is een koudwaterinstallatie waardoor de wetgever zich geen zorgen maakt voor schadelijke bacteriegroei. Het drinkwater uit de HappyDrops voldoet aan de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Heeft het water een langere tijd stil gestaan, bijvoorbeeld omdat u op vakantie ben geweest? Dan adviseren we om enkele kranen voor 1 minuut open te zetten om de leidingen door te spoelen. Gewoon, voor de zekerheid. Daarna heeft u weer vers drinkwater van goede kwaliteit.

HappyDrops: Waar wordt de HappyDrops geïnstalleerd?

De compacte en stroomloze HappyDropsinstalleren we meestal direct achter de watermeter op de waterleiding. Deze bevindt zich in de meeste woningen in de meterkast. Hier komt de waterbehandelaar het beste tot zijn recht, omdat dit het punt is waar het water uw woning binnenkomt.
Kan de HappyDrops niet in de meterkast? Dan zijn er nog andere mogelijkheden,  bijvoorbeeld:

 • In een put achter de voordeur
 • Naast de meterkast
 • Onder een kruipluik
 • In een kelder
 • In de toiletruime of badkamer
 • In de garage

De HappyDrops is fluisterstil, hoeft niet op een afvoer aangesloten te worden, werkt zonder stroom en kan eenvoudig aan de muur gehangen worden. Dat zorgt ervoor dat de HappyDrops op vrijwel iedere plek in uw woning geplaatst kan worden.

HappyDrops: Wat is het verschil tussen de HappyDrops en een traditionele waterontharder?

Uw woning zonder vastzittende kalkaanslag kan op twee manieren. Via een traditionele waterontharder en een HappyDrops. Beide zijn bewezen succesvol, maar de technieken zijn verschillend.

Een traditionele waterontharder haalt alle kalkmineralen uit het water en voegt natrium (zout) toe. Zo wordt van hard water zacht water gemaakt.

De HappyDrops laat de kalkmineralen in het water en voegt natuurlijke fosfaat mineralen toe. Daardoor verliezen kalkmineralen hun plakkracht. Bovendien wordt er met een HappyDrops een beschermende coating opgebouwd aan de binnenkant van uw waterleidingen. Daardoor wordt corrosie vertraagd of zelfs helemaal voorkomen. Dat maakt de kans op lekkages aantoonbaar lager.

HappyDrops: Zijn de fosfaten die HappyDrops toevoegt aan het water slecht voor het milieu?

Fosfaatmineralen zijn de enige natuurlijke stoffen in water die een verbetering van de waterkwaliteit laten zien bij problemen met kalk en corrosie.

Fosfaat is echter een fossiele grondstof. Het is dus noodzakelijk dat de opgeloste fosfaten die in ons riool terecht komen hergebruikt worden. Alleen zo kunnen we voorkomen dat toekomstige generaties met een tekort aan deze grondstof geconfronteerd worden.

Alle toegevoegde fosfaten komen uiteindelijk in het afvalwater terecht en eindigen zo bij de verschillende rioolwaterzuiveringsinstallaties. Door nieuwe technieken is het vandaag de dag mogelijk om 98% van het fosfaat uit afvalwater terug te winnen en te hergebruiken. Zo zorgen de zuiveringsinstallaties voor een verbetering van de ecologische waterkwaliteit en dragen ze bij aan een circulaire economie.

HappyDrops: Kunt u een doseerunit op voorraad houden?

Het enige wat u aan uw HappyDrops hoeft te doen is periodiek, na circa 300 m3 waterverbruik, uw doseerunit (laten) vervangen. Kunt u die alvast op voorraad leggen? Wij adviseren u om dit niet te doen. Dit heeft te maken met de garantie voor een optimale werking van de bolletjes.

Deze bolletjes zijn speciaal ontwikkeld voor drinkwater. Op de doseerunit vindt u een houdbaarheidsdatum. Voor de optimale werking gebruikt u de bolletjes binnen vier jaar na productie. Omdat u wellicht al drie jaar met uw doseerunit doet, raden wij niet aan om de doseerunit op voorraad te bestellen. Na de houdbaarheidsdatum kunt u de bolletjes nog wel veilig gebruiken echter geeft de leverancier dan geen garantie meer op de kwaliteit van de behandeling van uw water. U wilt niet onverhoopt toch nog hechtende kalkmineralen hebben.

De doseerunit bewaart u donker en droog. Ook gaat de kwaliteit van de bolletjes achteruit bij temperaturen hoger dan 40˚ graden en bevriezen de bolletjes bij temperaturen onder de min 40˚ graden.

Duurzaam Duurzaam Duurzaam