Ja u kunt het gehuurde zonne-energiesysteem gedurende de hele looptijd op elk moment eenvoudig overnemen en hierbij rekenen wij geen boete-, administratie- of vervroegde aflossingskosten. Het overnemen van het zonne-energiesysteem is dus zowel mogelijk tijdens als na afloop van het huurcontract.

Overname na afloop van het huurcontract
De overeenkomst loopt na 10 jaar af waarna u het systeem over kunt nemen tegen een vergoeding van € 50,- per paneel incl. BTW of door ons gratis kunt laten demonteren. Uw zonnepanelen kunnen nog zeker 10 tot 15 jaar stroom opwekken na afloop van de periode van 10 jaar. Houd in deze periode wel rekening met het vervangen van de omvormer.

Overname tijdens het huurcontract
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u het systeem over wenst te nemen zoals een financiële meevaller maar uiteraard kunnen dit ook redenen als verhuizing, scheiding of overlijden zijn.

U kunt het systeem boetevrij overnemen voor de prijs die u eigenlijk zou betalen wanneer u het systeem had gekocht waarin de waarde lineair afbouwt uitgaande van een restwaarde van € 50,- per paneel aan het einde van de looptijd. Het bedrag waarvoor u het systeem kunt overnemen kunt u altijd bij ons opvragen. Bij overname betaalt u geen boete, administratie of vervroegde aflossingskosten.

Gaat u verhuizen?
Wij adviseren om het zonnestroomsysteem over te dragen aan de koper van de woning. Maar ook het kopen van het zonne-energiesysteem en mee te verkopen bij de woning is uiteraard mogelijk. De waarde van het zonnestroomsysteem telt u vervolgens op bij de vraagprijs van uw woning.