De minimale waterdruk die u nodig hebt is 1,5 bar, maar meestal staat deze ingesteld op 2,5 bar bij de hoofdmeter. Iedere verlening van de waterleiding of extra systeem waar het water doorheen stroom, zorgt voor een vermindering van de waterdruk. Kunt u dan met een HappyDrops niet meer normaal douchen? Nee. Het drukverlies van de HappyDrops is namelijk minimaal. Dat komt omdat het systeem oorspronkelijk is ontworpen voor de industrie, waardoor de systemen in korte tijd grote hoeveelheden water moeten kunnen verwerken.

De HappyDrops kan 56 liter per minuut verwerken. Ter vergelijking: een douchekop gebruik 8 tot 10 liter water per minuut. Een stortdouche kan tot wel 30 liter water per minuut verbruiken. Maar liefst 95% van de Nederlandse huishoudens heeft een watermeter van het drinkwaterbedrijf met een maximale stroomcapaciteit van 25 liter per minuut. Daardoor zal de HappyDrops home niet vaak op volle capaciteit worden getest.

Bij de HappyDrops installeren we altijd een EA keerklep, om te voorkomen dat er behandelt water terug de leiding in stroomt. Samen komt het drukverlies bij 25 liter per minuut uit op 0,2 bar.