Sterk in gecertificeerde installateur
Eindeloos genieten van de zon

Energie besparen?

Ontdek welke boiler het best bij uw situatie past!

Energie besparen?

Zonneboiler

Bekijk welke zonneboiler het beste past bij uw huis

Eindeloos profiteren van de zon

Gebruik maken van de zon om uw woning te verwarmen of warm water uit de kraan te krijgen? Dat kan met een zonneboiler. Door met zonnecollectoren zonlicht op te vangen, kan het licht omgezet worden in warmte. Dankzij deze duurzame manier van verwarmen kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten.

Zonneboilers zijn toe te passen in veel verschillende situaties, zowel in de bestaande bouw als in nieuwbouw. Om brede toepassing mogelijk te maken zijn er dan ook montagesystemen voor vele verschillende soorten daken.

Als gecertificeerde HRsolar-dealer bieden wij een geheel Nederlands systeem aan met de hoogste opbrengst per collector die op dit moment verkrijgbaar is.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning?

Een greep uit ons assortiment

HRsolar HRS 120liter/ 1 collector 1,6m2 2
€ 2.360,00
Incl BTW.

HRsolar HRS 120liter/ 1 collector 1,6m2

HRsolar HRS 120liter/ 1 collector 1,6m2 2
€ 2.380,00
Incl BTW.

HRsolar HRS 120 liter/ 1 collector 2,5m2

HRsolar HRS 120liter/ 2 collectoren 3,2m2 2
€ 3.180,00
Incl BTW.

HRsolar HRS 120liter/ 2 collectoren 3,2m2

HRsolar HRS 120liter/ 2 collectoren 3,2m2 2
€ 3.460,00
Incl BTW.

HRsolar HRS 200 liter/ 2 collectoren 5m2

HRsolar HRS 120liter/ 2 collectoren 3,2m2 2
€ 3.410,00
Incl BTW.

HRsolar HRS 200liter/ 2 collectoren 3,2m2

HRsolar HRS 200liter/ 3 collectoren 4,8m2
€ 4.320,00
Incl BTW.

HRsolar HRS 200liter/ 3 collectoren 4,8m2

De zon is een onuitputtelijke energiebron. Door met zonnecollectoren zonlicht op te vangen, kun je het licht omzetten in warmte. In de meeste gevallen wordt de warmte gebruikt in een zonneboiler voor warm tapwater. Door de stijgende rendementen van collectoren en stijgende energieprijzen wordt er in toenemende mate gebruikgemaakt van systemen voor ondersteuning in de centrale verwarming.
Investeren in zonneboilers is nu nog aantrekkelijker. Als u zonneboilers aanschaft, ontvangt u onder voorwaarden een interessante subsidie. Zo stimuleert de overheid het gebruik van duurzame energie en bespaart u op uw gas rekening.
Saman Duurzame Energie realiseert als onderdeel van de Saman Groep ook grote collectieve installaties ten bate van bijvoorbeeld zwembaden en de industrie. Voor meer informatie kunt u terecht bij één van onze adviseurs.

Zonneboilers zijn toe te passen in veel verschillende situaties, zowel in de bestaande bouw als in nieuwbouw. Om brede toepassing mogelijk te maken zijn er dan ook montagesystemen voor vele verschillende soorten daken. Saman Duurzame Energie heeft als onderdeel van de Saman Groep ruime ervaring met de vele diverse montagesystemen. Als gecertificeerde HRsolar-dealer bieden wij een geheel Nederlands systeem aan met de hoogste opbrengst per collector die op dit moment verkrijgbaar is.

Werking
In een zonneboiler wordt de zonnewarmte gebruikt om water met een zonnecollector te ver-warmen. Een zonnecollector bestaat uit een glas-plaat met daaronder een lange buis met bochten. In deze collector stroomt water dat wordt verwarmd door het zonlicht. Bij fel zonlicht kan het water wel 90°C worden. Ook in de winter, als de zon maar een paar uur schijnt, kan er voldoende water verwarmd worden. Het warme water wordt opgevangen in een voorraadvat. Is het water niet warm genoeg dan wordt het op de gewenste temperatuur gebracht met behulp van een cv-ketel, een geiser of een warmte pomp.

Zonneboiler 4

Een standaard zonneboiler bespaart maximaal 60 procent van het energieverbruik voor warm-tapwater, en dus 60 procent van dit deel van de energiekosten. Een gemiddeld huishouden met een standaard zonneboiler bespaart ongeveer 200 m3 aardgas, of 150 euro. Als de zonneboiler geen gasketel maar een elektrische boiler ver-vangt, dan is de gemiddelde besparing groter, namelijk zo’n achthonderd kWh, of ruim 200 euro per jaar. Met een zonneboiler stookt een huis-houden bijna de helft minder aardgas voor waterverwarming. Aangezien zonlicht niet opraakt, en bij gebruik van de zonneboiler dus nauwelijks CO2 vrijkomt, zijn zonneboilers zeer duurzaam.
De productie van de boiler zelf kan (nog) niet plaatsvinden zonder fossiele brandstoffen. Toch weegt dit verbruik niet op tegen de hoeveelheid energie uit fossiele brandstoffen die de boiler bespaart. In één jaar tijd produceert een standaard zonneboiler namelijk net zoveel energie als er nodig was om het apparaat te maken. Vanaf dat mo-ment heeft de boiler zijn fossiele brandstofkosten ‘terugverdiend’. De rest van de levensduur – nog zeker veertien jaar – telt elke kubieke meter gas die de boiler uitspaart, als netto milieuwinst.

 

Zonneboiler 3

Natuurlijk wilt u dat uw zonneboiler veilig en met het hoogste rendement blijft functioneren. Daarom is het verstandig deze goed te laten onderhouden. Met de service- en onderhoudscontracten van Saman Groep, bent u in combinatie met onderhoud aan cv-ketel of warmtepomp, slechts enkele euro’s per maand kwijt én bent u verzekerd van een goede en betrouwbare installatie! Sluit daarom nu direct online een service- of onderhoudscontract af.

Dhr. Daane uit Westkapelle

Eerste kennismaking maakte meteen indruk

Op zoek naar informatie over een cv en zonnepanelen belandde Jordan Daane bij Saman. “Het was vrijdagmiddag rond 17.00 uur. Zo vlak voor het weekend willen bedrijven dingen dan nog wel eens snel afronden.Bel maandag maar terug… Maar niet bij Saman. Ik werd uitgebreid geïnformeerd en er was totaal geen tijdsdruk. Voor mij is het belangrijk dat ik een klik met het bedrijf heb. En dat had ik meteen!”