postcodestroom

Samen delen we de zon

Bent u een zakelijke bezoeker? Klik hier

Hoe werkt het?

Wilt u met uw wijk of dorp aan de slag met een zonnecollectief? Dat kan met de Regeling Verlaagd Tarief, ook wel de ‘Postcoderoosregeling’ genoemd. Met deze regeling krijgen leden van de coöperatie een korting op de energiebelasting voor lokaal en duurzaam opgewerkte elektriciteit via zijn of haar energienota. Door deze landelijke regeling kunnen inwoners van een wijk of dorp met elkaar op een financieel rendabele manier aan de slag met lokale en duurzame energie.

Een gezamenlijke groep, verenigd in een coöperatie, plaats zonnepanelen op een dak of vrije veld opstelling. De deelnemers betalen gezamenlijk naar rato van deelname de gezamenlijke projectkosten van plaatsing, onderhoud, verzekering en overig bijkomende kosten. De coöperatie sluit een overeenkomst met de dak- of grondeigenaar voor de huur van de locatie, en sluiten per deelnemer een deelnemers overeenkomst voor ieder het eigen aandeel.

Door deze vorm van plaatsen van zonnepanelen kan de Energiebelasting op de eigen energieafrekening worden verrekend, voor maximaal dat deel van deelname en maximaal het eigen verbruik. Over deze niet te betalen Energiebelasting wordt ook geen BTW gerekend. De besparing is dan Energiebelasting + BTW (over deze EB).

Zakelijke deelnemers kunnen ook deelnemen, echter enkel indien zij zelf een kleinverbruikersaansluiting hebben en voor een aandeel van maximaal 1/5 van het project met een maximum van 10.000 kWh. Hierbij worden de eerste (duurste) Energiebelasting kWh verrekend op de energieafrekening.