Een nieuwe cv-ketel kopen en op de lange termijn toch besparen? het kan! Door de stijgende energieprijzen is het een goed moment om een nieuwe cv-ketel te kopen. Nieuwe cv-ketels zijn namelijk een stuk zuiniger dan oudere modellen. Je bespaart tot wel 15% op jouw stookkosten ten opzichte van een verouderde cv-ketel. Buitenom een besparing op jouw energiekosten brengt een nieuwe cv-ketel nog meer voordelen met zich mee. We zetten ze voor jou op een rij:

DE VOORDELEN VAN EEN NIEUWE CV-KETEL

  • Gebruik tot wel 15% minder gas.
  • Al onze cv-ketels zijn hybrid ready cv-ketels, je breidt hem dus eenvoudig uit met een hybride warmtepomp.
  • Met de Gaslos Garantie stap je binnen vijf jaar extra voordelig over op een all-electric warmtepomp.
  • Met het warmtegarantieplan ben jij altijd verzekerd van een warme woning.

Cv-ketel beste koop

De Intergas Xtreme is al meerdere keren als beste uit de test gekomen bij het cv-ketel onderzoek van de Consumentenbond. De Intergas Xtreme cv-ketel is een zuinige cv ketel en behaalt een extreem hoog rendement door middel van twee warmtewisselaars. In de gepatenteerde warmtewisselaars met gescheiden kopercircuits, wordt warm water rechtstreeks verwarmd.

Doordat de Intergas Xtreme restwarmte van de rookgassen gebruikt om het water voor te verwarmen, is er veel minder energie nodig om het water op temperatuur te krijgen. Dit resulteert in optimale warmteoverdracht en minimaal warmteverlies. Dat is wel zo zuinig! Wij bieden een ruim assortiment Intergas cv ketels. Wil je weten welke Intergas ketel het beste bij jouw situatie past? Vul het formulier in voor advies op maat.

Cv ketel kopen en installeren

De installatie van de nieuwe cv-ketel is altijd inbegrepen. Wij installeren de ketel bijna altijd binnen één werkdag in jouw woning. Met onze cv-ketel installatie bieden wij de zekerheid dat de ketel veilig gemonteerd wordt en zuinig kan werken.

Saman warmtegarantieplan

Bij aanschaf van een cv-ketel bij de Saman Groep sluit je direct het Saman Warmte Garantieplan af (+ €14,40 p/m). Met dit all-in service abonnement heb je tot 15 jaar lang geen onverwachte kosten aan jouw cv-ketel. Ook ben je hiermee verzekerd van een goede en betrouwbare installatie. De minimale looptijd van het contract is twee jaar. Na anderhalf jaar voeren wij de eerste onderhoudsbeurt uit. Vervolgens wordt er één keer per twee jaar onderhoud uitgevoerd.

Hoeveel zuiniger is een nieuwe cv-ketel

Vaak krijgen wij de vraag hoeveel zuiniger is een nieuwe cv-ketel vergeleken met mijn oude ketel. Een nieuwe cv-ketel bespaart op jouw stookkosten. Nieuwe ketels zijn tot wel 15% zuiniger dan een oude ketel. Dus hoeveel bespaar een nieuwe cv-ketel dan in gebruik? Bij een gemiddeld gebruik loopt dit al snel op naar 180 kuub gas per jaar.

Wanneer cv ketel vervangen

Wanneer je overweegt om jouw cv-ketel te vervangen, is het belangrijk om een aantal factoren in overweging te nemen. Als jouw ketel ouder is dan 12 jaar, kan het verstandig zijn om deze te vervangen. Oudere toestellen zijn vaak minder efficiënt en vereisen vaak meer onderhoud.

Als je frequente reparaties aan jouw cv-ketel moet uitvoeren, kan dit ook een aanwijzing zijn dat het tijd is om deze te vervangen. Daarnaast, als jouw energiekosten stijgen en jouw ketel niet efficiënt werkt, kan dit ook aangeven dat het tijd is om te vervangen.

Een offerte op maat

Als je overweegt om jouw oude cv-ketel te vervangen, dan ben je op de juiste plek. Wij bieden een brede selectie van hoogwaardige cv-ketels aan, die zijn ontworpen om jouw huis of gebouw efficiënt te verwarmen. Onze professionele en erkende installateurs zorgen ervoor dat jouw nieuwe ketel snel en veilig geïnstalleerd wordt.

Door jouw oude toestel te vervangen, bespaar je niet alleen op energiekosten, maar ben je ook verzekerd van betrouwbare verwarming. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een vrijblijvende offerte.

In drie stappen naar een nieuwe cv-ketel

Vraag jouw offerte aan!

Hoe zuinig zijn nieuwe ketels

We begrijpen dat zuinige cv-ketels de standaard moeten zijn. Daarom hebben wij standaard enkel HR-ketels in ons assortiment. De letters HR staan voor hoger rendement. De HR-ketel heeft een hoger rendement door zijn retourwater te voorverwarmen met de uitgestoten rookgassen. Door deze functie is het mogelijk om een optimaal rendement van boven de 100% te realiseren, je gebruikt je energie namelijk meerdere keren.

Wat betekent de cw-waarde van een ketel

Een cv-ketel heeft een CW-waarde. Dit staat voor Comfortklasse Warmwater. Deze waarde geeft aan hoeveel warm water de ketel per minuut kan leveren. Een hoge cw waarde betekent dus dat de ketel meer capaciteit kan leveren. Benieuwd welke cw waarde bij jouw situatie past? Hieronder zie je een kort overzicht:

CW3

Deze ketels leveren minimaal 6 liter per minuut van 60 graden of 10L per minuut van 40 graden.

CW4

Deze ketels leveren minimaal 7,5L per minuut van 60 graden of 12,5L per minuut van 40 graden.

CW5

Deze ketels leveren minimaal 9L per minuut van 60 graden of 15L per minuut van 40 graden.

Wat als ik van het gas af moet?

Wij zijn totaalinstallateur en kunnen je daar ook mee helpen! Wil jij over enkele jaren overstappen op een hybride warmtepomp? Dan denken wij graag met je mee.

Duurzaam Duurzaam Duurzaam