Bespaar tientallen euro’s met overstappen energieleverancier

Mariëlle de Visser | Saman Groep

17-06-2019|Mariëlle de Visser

Sinds een paar jaar kunnen consumenten zelf hun energieleverancier kiezen. Het bespaart u heel wat geld om elk jaar over te stappen naar een andere energiemaatschappij. Het juiste moment om over te stappen is voor iedereen anders. Dit komt doordat elk contract anders is. Veel consumenten stappen alleen over als hun contract afloopt. Eerder overstappen kan ook, alleen betaalt u dan vaak wel een opzegvergoeding aan de energieleverancier. Als u overstapt naar een andere energieleverancier geeft de nieuwe leverancier de beëindiging van het oude contract door aan de oude leverancier. Gaat u verhuizen? Dan moet u wel zelf de beëindiging doorgeven aan uw huidige leverancier.

Verschillende soorten cv-ketels: welk type past bij u?

Chantal Willemse | Saman Groep

11-06-2019|Chantal Willemse

Wanneer u een nieuwe cv-ketel wilt aanschaffen, heeft u keuze uit diverse soorten. Wat zijn de verschillen en welk soort cv-ketel past het beste bij u? We zetten de typen voor u op een rij.

Persbericht: De Saman Groep start mbo praktijkopleiding

Chantal Willemse | Saman Groep

06-06-2019|Chantal Willemse

De Saman Groep start een praktijkopleiding in Zierikzee aan haar eigen Saman Academie. In samenwerking met een partner wordt een volwaardige mbo opleiding (niveau 2 of 3) aangeboden tot elektromonteur, installatiemonteur of constructiewerker. De opleiding is voor de leerlingen kosteloos en biedt uitzicht op een erkend diploma. Leerlingen die na twee jaar slagen, hebben een vaste baan bij de Saman Groep in het vooruitzicht.

Wat is duurzame energie?

Mariëlle de Visser | Saman Groep

03-06-2019|Mariëlle de Visser

Energie heeft iedereen nodig heeft om iets te laten werken. Als we bijvoorbeeld willen fietsen, hebben we energie nodig om te kunnen bewegen. Meestal wordt energie omgezet in elektriciteit omdat we voor veel dingen stroom nodig hebben. In ons land wordt steeds meer stroom verbruikt. Daarvan is gelukkig wel het meeste duurzame energie. Duurzame of groene energie wordt opgewekt door energiebronnen die niet schadelijk zijn voor het milieu en niet opraken. Zoals wind, zon, water of biomassa. Duurzame energie wordt steeds belangrijker omdat de fossiele brandstoffen steeds meer opraken. Duurzame energie is een noodzaak voor de toekomst.

Hybride warmtepomp of all-electric warmtepomp?

Chantal Willemse | Saman Groep

23-05-2019|Chantal Willemse

De energieprijzen worden steeds hoger. Misschien dat u al wel eens nadenkt over alternatieven. Een warmtepomp wellicht? Maar, welk type warmtepomp kiest u dan? In de basis zijn er twee opties: een hybride- of all-electric warmtepomp. De Saman Groep legt uit!