Het Warmte Effect 2019 – Bespaar tot 70% op uw gasverbruik

Chantal Willemse

16-01-2019|Chantal Willemse

Profiteer tijdens Het Warmte Effect van 5% korting op een warmtepomp geleverd door Saman Groep. Zo bespaart u tot 70% op uw gasverbruik! Op zaterdag 26 januari trappen we Het Warmte Effect af. Laat u zich inspireren over duurzame energie onder het genot van een hapje en drankje. Ook informeren en adviseren wij u over alle mogelijkheden om te besparen op uw gaskosten met behulp van een warmtepomp. Meld u nu aan voor een van onze informatiebijeenkomsten.

Zonnepanelen voor uw bedrijf? Maak t/m 1 maart 2019 gebruik van ZON SDE+ subsidie!

Chantal Willemse

11-01-2019|Chantal Willemse

Profiteer als ondernemer van de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (ZON SDE+) wanneer u hernieuwbare energie gaat produceren met bijvoorbeeld zonnepanelen. Saman Groep ontzorgt met de subsidieaanvraag. Onze adviseurs gaan graag met u in gesprek om meer inzicht in uw specifieke situatie te krijgen en u te adviseren over de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Lef en moed!

Lef en moed!

11-10-2018|Frits Verhoef

Grote kans dat als u dit leest u net op vakantie bent geweest. En grote kans dat u bij de keuze van het soort vakantie en de bestemming met allerlei zaken rekening heeft gehouden: het weer, uw portemonnee, de reistijd, wat u ter plekke kunt doen, wat de lokale keuken bereidt enzovoorts. En grote kans dat u de hoeveelheid energie die het kost om op de bestemming te komen en de energie die u gebruikt tijdens het jetskiën niet in uw afwegingen heeft meegenomen. Ik durf daar een goede fles wijn om te verwedden, want rekening houden met de hoeveelheid energie doet niemand.

ENERGIETRANSITIE: Als we het echt willen, kan het!

Jakob van Berkel, Hoogleraar duurzaamheid

28-09-2018|Jakob van Berkel, Hoogleraar Duurzaamheid, Hoge School Zeeland

Een duurzame samenleving, waarbij de aarde ongeschonden van de ene aan de andere generatie wordt overgedragen, kan alleen bestaan met hernieuwbare ofwel duurzame energie. Dat is energie die van buiten de aarde komt, in menselijke termen onuitputtelijk is, en bij gebruik onze omgeving niet vervuilt. De bron is de zon die al sinds mensenheugenis de energie levert, direct als zonnestraling, of indirect als afgeleide vormen: windenergie, biomassa en waterkracht. Jakob van Berkel, Hoogleraar Duurzaamheid aan de HZ University of Applied Sciences, legt in deze blog uit dat de transitie naar hernieuwbare energie mogelijk is en dat we een duurzame samenleving naar de volgende generaties kunnen overdragen.

Persbericht: Postcodestroom in Hoedekenskerke van start!

Ellen van den Broek

16-03-2018|Ellen van den Broek

Op initiatief van drie inwoners van Hoedekenskerke, is 'Postcodestroom Hoedekenskerke’ van start gegaan. Een duurzaam project in zonne-energie dat tot stand is gekomen door een samenwerking tussen inwoners van Hoedekenskerke, de gemeente en het bedrijfsleven.

Een Postcodestroom (of Postcoderoos) project is een goed alternatief wanneer mensen geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen plaatsen, maar toch van zonne-energie gebruik willen maken. In het project  worden collectief zonnepanelen gelegd op een beschikbaar gesteld dak, waarbij men zich inschrijft voor een gewenst aantal zonneparticipaties en zo toch verduurzaamt. In ruil voor deelname (de investering) ontvangen de deelnemers, naar rato van het aantal zonparticipaties, jaarlijks een teruggave van de energiebelasting die men betaald heeft over de energie die men thuis gebruikt.