Persbericht: Postcodestroom in Hoedekenskerke van start!

Ellen van den Broek

16-03-2018|Ellen van den Broek

Op initiatief van drie inwoners van Hoedekenskerke, is 'Postcodestroom Hoedekenskerke’ van start gegaan. Een duurzaam project in zonne-energie dat tot stand is gekomen door een samenwerking tussen inwoners van Hoedekenskerke, de gemeente en het bedrijfsleven.

Een Postcodestroom (of Postcoderoos) project is een goed alternatief wanneer mensen geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen plaatsen, maar toch van zonne-energie gebruik willen maken. In het project  worden collectief zonnepanelen gelegd op een beschikbaar gesteld dak, waarbij men zich inschrijft voor een gewenst aantal zonneparticipaties en zo toch verduurzaamt. In ruil voor deelname (de investering) ontvangen de deelnemers, naar rato van het aantal zonparticipaties, jaarlijks een teruggave van de energiebelasting die men betaald heeft over de energie die men thuis gebruikt.

Hard water en waterontharders

Ellen van den Broek

23-02-2018|Ellen van den Broek

Wat is eigenlijk hard water?
Water krijgt de term hard water als er veel kalk (calcium en magnesium) in het water zit. De hardheid van drinkwater (uitgedrukt in dH, deutsche Härte), is bijna nergens precies hetzelfde. In de regio Zeeland bestaat er een waterhardheid van 8,5 dH, en op Schouwen Duiveland zelfs van 14,5 dH (bron: waterhardheid.nl). Maar, wat wordt veroorzaakt door hard water en hoe werkt een waterontharder?

Saman Groep winnaar MVO-prijs 2016!

18-04-2016|Kim Geleijn

Wij mogen ons de komende twee jaar de Beste Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming van Schouwen-Duiveland noemen!

Het Zon Effect 2016

02-04-2016|Kim Geleijn

Het Zon Effect gaat weer van start! Voor de vijfde maal organiseren ZMf en Zeeuwind een gezamenlijk inkoopactie, waarbij particulieren voor een scherp tarief zonnepanelen kunnen aanschaffen. De actie loopt van 2 april t/m 10 juni 2016.

Fijn dat u er bent!

Test bericht

17-02-2016|Daniël Lodders

Welkom op de blog van de Saman Groep!
U kunt hier terecht voor ons laatste nieuws, events en interessante informatie over onze diensten en producten. Heeft u een vraag? Stel deze aan ons!