Fijn dat u er bent!

Energie besparen?

Ontdek welke panelen het beste bij uw situatie passen!

Start met besparenEnergie besparen?

Zonnepanelen

Van advies en ontwerp tot realisatie en onderhoud. Als u kiest voor zonnepanelen van Saman Groep weet u zeker dat het zonnepanelensysteem wat op uw dak ligt het juiste is. Want de aanschaf van zonnepanelen is een belangrijke investering waarbij u graag zeker bent van de beste kwaliteit.

Wij werken met onze eigen gekwalificeerde medewerkers, zodat wij zorg kunnen dragen voor een betrouwbaar en goed werkend systeem. Daarnaast leidt onze samenwerking met ‘s werelds grootste leveranciers tot de ontwikkeling van systemen met de hoogste opbrengst. En dankzij grootschalige inkoop van hoogwaardige producten, bent  u ook nog eens verzekerd van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Laat de zon maar schijnen!

Bekijk welke panelen het beste passen bij uw huis

Succes verzekerd

Van compleet pakket tot losse panelen en accessoires: omdat wij gaan voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding in al onze producten, profiteert u van de hoogste opbrengst uit uw investering.

Een greep uit ons assortiment

BenQ Solar GreenTriplex - Omnik Pakket 4+ (1020Wp/960kWh)
€1.408,55
Incl BTW.

BenQ Solar GreenTriplex - Omnik Pakket 4+ (1020Wp/960kWh)

BenQ Solar GreenTriplex - Omnik Pakket 4+ (1020Wp/960kWh)
€1.651,95
Incl BTW.

BenQ Solar GreenTriplex - Omnik Pakket 5+ (1275Wp/1210kWh)

BenQ Solar GreenTriplex - SMA Pakket 6+ (1530Wp/1450kWh)
€1.970,35
Incl BTW.

BenQ Solar GreenTriplex - SMA Pakket 5+ (1275Wp/1210kWh)

BenQ Solar GreenTriplex - Omnik Pakket 4+ (1020Wp/960kWh)
€1.933,66
Incl BTW.

BenQ Solar GreenTriplex - Omnik Pakket 6+ (1530Wp/1450kWh)

BenQ Solar GreenTriplex - SMA Pakket 6+ (1530Wp/1450kWh)
€2.213,76
Incl BTW.

BenQ Solar GreenTriplex - SMA Pakket 6+ (1530Wp/1450kWh)

BenQ Solar GreenTriplex - Omnik Pakket 4+ (1020Wp/960kWh)
€2.177,06
Incl BTW.

BenQ Solar GreenTriplex - Omnik Pakket 7+ (1785Wp/1690kWh)

Bekend is dat zonnepanelen bijdragen aan een beter milieu en een hoog  financieel rendement opleveren. Toch blijven er voor u voldoende vragen over. Het aanschaffen van zonnepanelen is immers een belangrijke investering. Dan is een betrouwbare en ervaren partner wel zo fijn.

Financieel aantrekkelijk met de beste kwaliteit producten

Saman maakt zonne-energie bereikbaar voor iedereen. Als grootste leverancier in Zuidwest-Nederland kan Saman topmerken inkopen tegen een gunstig tarief. Zo schaft u A-merk panelen aan met een hoge opbrengst en lange levensduur voor de beste prijs. Zonnepanelen moeten niet alleen goed werken, maar ook bijdragen aan de waarde van uw huis. Saman biedt elegante oplossingen voor uw dak.

Betrouwbare partij voor werkelijk lange garanties

Met ons 90-jarig bestaan, bieden we garantie en betrouwbaarheid. Dit is belangrijk als u op het punt staat een zonnestroominstallatie aan te schaffen die minimaal 25 jaar probleemloos moet functioneren. Door zaken te doen met een bedrijf met een brede en stabiele financiële basis heeft u de zekerheid voor nu en in de toekomst.

Professionele vakmensen

Saman is als erkend solarteur dé professionele specialist in uw regio. Dit is belangrijk. Een installatie van Saman dient minimaal 25 jaar stroom te produceren. Mocht er wat aan de hand zijn met uw zonnestroominstallatie dan zijn wij snel ter plekke. Door alle werkzaamheden uit te voeren met eigen gekwalificeerde medewerkers kunnen wij zorg dragen voor een betrouwbaar en goed systeem. Onze mensen zijn goed opgeleid, werken vakkundig, netjes en veilig.

Opgebouwde ervaring en kennis

Saman adviseert, ontwerpt en realiseert al ruim 15 jaar zonnepaneelsystemen. Als erkend solarteur volgen onze mensen regelmatig technische cursussen. Zo blijft het niveau hoog en kunnen wij u het juiste advies op maat geven. Saman is een solide, onafhankelijk installatiebedrijf met een goede reputatie en een breed dienstenpakket, waardoor wij u op verschillende gebieden van dienst kunnen zijn.

Saman Zon Zekerplan en extra services als reiniging

Met het Saman Zon Zekerplan kunt u jaren onbezorgd genieten van uw zonne-energiesysteem. Met dit onderhoudscontract heeft u de zekerheid van een optimaal werkende installatie. Bovendien draagt goed onderhoud bij aan de betrouwbaarheid en de levensduur van uw installatie. Saman kan desgewenst ook uw panelen reinigen. Daarmee haalt u gemiddeld 5% meer opbrengst uit uw panelen.

Een zonnepaneel bestaat uit tientallen zonnecellen, gemaakt van het materiaal silicium. Silicium is super zuiver zand, het op één na meest-voorkomende element op aarde. Iedere zonnecel doet eigenlijk niets anders dan het direct omzetten van zonlicht in elektriciteit. Dit heet een fotovoltaïsch effect (of PV voor het engelse photovoltaic). Het stelt je in staat om zonder bewegende delen elektriciteit op te wekken. Dit gebeurt bovendien op een veel directere wijze dan bij de elektriciteitsproductie via kolen, gas of een kerncentrale omdat er geen transport van energie nodig is.

Wanneer je het opwekken van elektriciteit in een zonnecel in detail bekijkt, gebeuren er drie dingen:

  1. Fotonen in zonlicht raken de zonnecel, en worden daar geabsorbeerd door een halfgeleidend materiaal (meestal silicium).
  2. Negatief geladen elektronen worden vrijgemaakt om te bewegen, en veroorzaken hierbij een elektrisch potentieel. Door het ontwerp van de zonnecel worden de elektronen in één richting gestuurd, waardoor de ene kant van de cel een negatieve spanning krijgt, en de andere kant een positieve spanning. Hierbij wordt een stroom opgewekt.
  3. Door meerdere cellen in een serie te schakelen, wordt de elektrische stroom een hoeveelheid die nuttig ingezet kan worden.

Zonnepanelen 1

1) Zonnepanelen

De zonnepanelen wekken stroom door gebruik te maken van het licht dat de zonnepanelen bereikt. Aangezien de zonnepanelen werken op licht en niet alleen op de zon wordt er ook stroom opgewekt bij bewolkt weer, uiteraard is de opbrengst minder dan op een zonnige dag. Zonnepanelen zijn er in verschillende uitvoeringen, wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden dan kunt u het beste contact met ons opnemen zodat een adviseur u van deze informatie kan voorzien.

2) Omvormer

De omvormer zet de door de zonnepanelen opgewekte stroom om in 230Volt wisselspanning waarop ons gehele energienet werkt. De keuze van een juiste omvormer bepaalt voor een groot deel het rendement van de installatie. Met de juiste software kunnen wij zeer nauwkeurig de juiste omvormer selecteren voor uw situatie.

3) Bekabeling/huisinstallatie

De stroom vanuit de omvormer wordt bij systemen met 3 zonnepanelen direct teruggevoed op een beschikbaar stopcontact. Wanneer het systeem groter is dan 3 zonnepanelen wordt er altijd een kabel direct vanaf de omvormer naar de meterkast aangelegd. In de meterkast wordt een extra groep aangebracht waarop de kabel vanaf de omvormer wordt aangesloten. Het op deze manier installeren is een wettelijke verplichting. In beide situaties wordt de stroom altijd eerst gebruikt door de apparaten binnen de woning, welke op dat moment stroom nodig hebben. Hieronder wordt uitgelegd wat er gebeurt als er nog stroom over is.

4) Elektriciteitsmeter

Indien er op een moment meer stroom door de zonnepanelen wordt opgewekt dan dat er wordt gebruikt, dan gaat deze stroom het energienet in. In Nederland is er door goede regelgeving vanuit de overheid voor gezorgd dat de stroom die u terug levert dezelfde waarde heeft als de opgewekte stroom inclusief energiebelasting en btw. Indien u een draaistroommeter heeft, hoeft u deze niet te vervangen aangezien deze terug zal gaan draaien en daarmee dus de terug geleverde stroom verrekend. Bij een elektronische meter zal deze vervangen moeten worden door een elektriciteitsmeter waar ook de terug geleverde energie wordt bemeterd. Aan het eind van het jaar worden de verschillende meterstanden met elkaar verrekend en geniet u van het voordeel.

BenQ 255 Wp

BenQ Solar produceert in Europa en is een zeer geavanceerde producent. Elk paneel wordt geleverd met 10 jaar productgarantie en een 80% vermogensgarantie voor 25 jaar

 JA Solar Allblack 265 Wp

Bij donkere dakpannen geven de standaard zonnepanelen soms een minder fraai beeld. Als oplossing hiervoor bieden wij de AllBlack panelen van JA Solar.

 JA Solar Percium 285 Wp

De JA Solar Percium panelen geven een hoger rendement per paneel door de modernste celtechniek, meer energie uit het beschikbare dakoppervlak is nu mogelijk.

 SunPower e20 327 Wp

De panelen van SunPower zijn ontworpen voor maximale prestatie en het hoogste rendement uit uw dakoppervlak. Met optimaal rendement en 25 jaar volledige productgarantie!

SunPower x21 335 Wp

Deze in zwart uitgevoerde panelen zijn speciaal ontworpen op Amerikaanse bodem voor maximale opbrengst uit uw dakoppervlak, met optimaal rendement en maar liefst 25 jaar productgarantie!

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur eget velit hendrerit, rutrum nisi sit amet, pharetra felis. Vivamus at sodales ante. Sed vitae consectetur odio. Phasellus laoreet, ante eu porttitor fringilla, nunc orci hendrerit velit, quis laoreet ante nibh sed diam. Duis quam massa, euismod at ex quis, tincidunt tristique elit. Phasellus elit ipsum, faucibus quis auctor quis, vestibulum nec magna.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur eget velit hendrerit, rutrum nisi sit amet, pharetra felis. Vivamus at sodales ante. Sed vitae consectetur odio. Phasellus laoreet, ante eu porttitor fringilla, nunc orci hendrerit velit, quis laoreet ante nibh sed diam. Duis quam massa, euismod at ex quis, tincidunt tristique elit. Phasellus elit ipsum, faucibus quis auctor quis, vestibulum nec magna.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur eget velit hendrerit, rutrum nisi sit amet, pharetra felis. Vivamus at sodales ante. Sed vitae consectetur odio. Phasellus laoreet, ante eu porttitor fringilla, nunc orci hendrerit velit, quis laoreet ante nibh sed diam. Duis quam massa, euismod at ex quis, tincidunt tristique elit. Phasellus elit ipsum, faucibus quis auctor quis, vestibulum nec magna.

Dhr. Wondergem uit Gapinge

Ik hoorde goede verhalen van buren en mensen op het werk

Vrijwel dagelijks kijkt Adri Wondergem uit Gapinge via internet naar wat zijn zonnepanelen opbrengen. “Ja, daar ben ik wel fanatiek in. Zelfs op het werk kijk ik tussen de middag even naar de opbrengst. Zeker als het mooi weer is, is het toch heel aardig om te zien wat het dan opbrengt.”